Söndag 20 januari: Seger i Vemdalen och torsk till middag

20 januari, 2019 0 av antonhallor

Hej igen,

Tänkte mig på en liten snabb uppdatering såhär denna söndagskväll. Det som hänt sen sist är att träningen flutit på bra och hand i hand med jobbet. Fått lite av bägge delar vilket känts ganska lagom. Men det var inte därför jag skriver ikväll. Något mer intressant har faktiskt hänt. Jag har vunnit en löpartävling!

Night snow run Vemdalen. 10km snölöpning på fjället. En fantastisk tillställning men mycket folk, gemytlig stämning och tufft motstånd. Tvåmannalag och denna afton i lag med min vän, kollega och sambo. Vi hade sponsrats med startplats av jobbet då dealen var att vi skulle göra reklam för Storhogna (där vi jobbar). Tror den dealen föll väl till hand för båda. I och med att vi vann, blev det reklam både här och där. Tillexempel i trailrunningsweden, där det nu ligger en förstasida på oss. Kul!

https://trailrunningsweden.se/alla/nyheter/hälsingebrudar-och-duon-hallor-hinder-segrade-i-night-snow-run-vemdalen/

Loppet var tufft. Enough said. Men jag älskade allt runt det. Få vara helt slut. Få bli uppskattad. Få känna glädje.

Fast det bästa var nästan att sent på kvällen, när gratulationerna och fartfylldheten lagt sig, få dela stunden med andra, i tystnad. Att med nära kollegor få komma till en rofylld, lugn och mysig fjällstuga för att dela på den flaska prosecco vi vann, gav mig väldigt mycket kärlek till själen. Jag mår som bäst när jag får dricka gott, med folk jag gillar i ett sällskap som kan kommunicera utan ord. Med blickar, skratt och leende. Så vill jag ha det. Gick hem glad, något sent, men i frid.

Idag har varit en dag i jobbets tecken. En fantastisk sådan. 20km längdskidor i strålande sol och fina spår. Med bra sällskap och i ett vinterlandskap som kan beskrivas i det närmaste perfekt. Som längdskidtränare får jag vara ledare för ett Vasaloppsläger några helger då och då, idag blev det hela förmiddagen. Dessa dagar är jag säker på att jag har det bästa jobbet på jorden. Eftermiddagen bestod av att valla skidor och plocka i sportbutiken istället, inte det roligaste jag vet, men variation är nog nyckeln till glädje i längden. Så det var en bra dag! Precis som dem flesta andra dagar faktiskt.

Att jag skrev torsk till middag är ingenting som skett, det är mer en liten önskan. Hade smakat gott med torsk någon dag. Maten här är helt ok, ibland ganska kass och ibland lite bättre, det som kan förbättras är dock råvarornas kvalité och variationen av basvaror.  Oftast är det av samma delar av kött vi äter och ofta är det av likadana arter av djur. Jag hade önskat mer variation både såväl av maträtter och i valet av råvaror. Så inte för att jag på något sätt älskar fisk, men att få fin färsk ugnsbakad torsk med spröda grönsaker i en god sås hade varit väldans gott. Idag blev det hemmagjord pizza till kvällsmat istället, lagat av köket som en del i firandet av min och Gustavs seger från gårdagen. Uppskattat och gott! Det gillade vi!

Imorgon är en vanlig dag på jobbet med allt vad det innebär, på kvällen är sedan första dagen på skoterutbildningen. Vi ska gå en tredagarsutbildning på jobbet och då ta skoterkörkort, just för att vi behöver det på jobbet. Ska bli kul!

Sen väntar Harsa ski Marathon i helgen, 43km av slakt i hälsingeskogarna. Taggad med en bra känsla i kroppen, ska få adekvat vila innan och i skrivande stund känns kroppen stark. Mot led 1!

 

Nåväl. Hade.

Godnatt!
/Anton Hallor