Sön 18nov: Storhogna och fullt upp

18 november, 2018 0 av antonhallor

Hej där,

Försöker i bästa mån men lätt att låta blogginläggen förbli oskrivna. Jag har hursomhelst hunnit med stora saker. För en vecka sedan exakt avslutade det Irländska VM-lägret utanför Newcastle på Nordirlands östra sida för deras landslag inom orientering. På lägret genomförde atleterna på plats fyra VM-relevanta träningar och fick nyttiga föreläsningar om mental träning, träningsplanering, nutrition, skador och rehabilitering. Det coolaste var att jag var deras tränare. Jag var där och fick bidra med min kunskap, mina erfarenheter och mina teorier. Det kändes otroligt mäktigt och att vara närvarande i stunden och njuta av det hela gjorde att jag log för mig själv. Lämnade min självkritik hemma och var nöjd. Jag är fortfarande nöjd. Det tog veckor av planering, 14sidor lång text på engelska om planering och föreläsningar samt timmar och åter timmar av jobb. Men det var det värt. Det kändes så rätt, jobba med ett lag. Jobba med dem bästa. Jobba på fri fot långt borta. Jobba med något jag älskar. Det kommer bli mer av det. Vem vet vart jag hamnar när äventyret här i vinter är över. Jag har en god gissning. Men den håller jag hemlig.

 

Så vad gör jag nu? Precis i stunden sitter jag och tar igen mig. Efter Irland var jag i Hallsberg några dagar och packade om väskan, för att i förrgår åka 50mil norröver och flytta till Storhogna i dem jämtländska fjällen. Jobbar på ett stort, lyxigt och fantastiskt hotell. Två dagar i rad nu som frukostservice men anledningen till varför jag är här egentligen är för att jobba med längdskidor och hålla i privatlektioner. Det är dock inte möjligt utan snön, men den kommer, tids nog. Så för stunden lär jag känna folk, jobbar med annat och tränar så mycket som kroppen önskar och vill. Inga mål, krav eller satsningar. Träningen gör jag för att må bra, inte må bra för att träna, träna för att må bra. Hälsosamt. Mår bra.

 

Det får räcka. Tror det blir mer senare. Har saker på gång.

/ Anton