Ons 24 Oktober: 26 år och landslagstränare

24 oktober, 2018 0 av antonhallor

Godeftermiddag,

Har tagit mig tillbaka till Sverige, tillfrisknat helt från förkylningen och blivit ett år äldre. Idag väcktes jag av födelsedagssång och presenter. Var i alla fall fem år sedan sist det hände. Mycket mysigt och uppskattat. Tidigare i förra veckan hade vi släktkalas vilket också var hur trevligt som helst. Träffar min släkt lite för sällan, så det gäller att passa på när möjligheterna finns. Oftast är alltid någon (jag) på annan ort vilket gör det lite problematiskt att ses oftare än vi gör. Vi drack lyxigt och åt jättefint, precis i min smak. Presenter, tårta och mycket skratt. Nåväl. Det som faktiskt är en än större grej än att fylla år vilket jag nu gjort 26 gånger är att jag har fått ett jobb som jag för några år sedan mest drömde om. Jag sa ganska tidigt att mitt stora mål med min karriär som tränare är att få träna olika landslag. Idag kan jag snart checka av Irland och i orientering som landslagstränare. Det här har jag haft kontakt med Irland om sen i mitten av Augusti men inte förens nu jag känt att det är till 100% spikat. I och med detta följer en rad andra roliga grejor. Gainomax har valt att sponsra hela lägret med deras proteinbars, en fantastisk grej som jag är säker på både atleterna på plats och Gainomax som företag kommer gynnas av. Superkul! Även skogssport och NA kommer följa upp detta vidare och jag tror det kommer bli uppmärksammat på fler håll. Det är som sagt en jättestor grej för mig men även Irland som nation att ta in en extern tränare som kan bidra med kunskap och engagemang till att få atleterna förberedda till ett stort VM nästa år. Lägret är under en helg och jag håller i dagsläget på att planera det i detalj. Det innebär bland annat banläggning av banor som ska vara så relevanta som möjligt till VM i Norge nästa år, skriva föreläsningar på engelska om nutrition och strukturera lägret i sin helhet med planering av när var hur och varför. Jag har själv varit på hur många läger som helst i olika formen och konstellationer, jag har även planerat massor av läger i mindre omfattning för andra, så detta är ingeting främmande för mig egentligen. Det är bara en ny målgrupp, ett landslag. Det är nytt. Och det är så jäkla fett!

Här kommer två korta utsnitt av mitt hemliga ”lägerdokument”.

”Sunday

07:00 – 08:00                    Breakfast

09:00 – 11:30                     Middle distance race– Tollymore

11:30 – 13:00                     Lunch

13:00 – 13:30                     Lecture:Mind power break + Anton’s way to a healthy life

14:00 – 17:00                     One-man relay race– Tollymore

17:00 – 18:00                     Not goodbye, just ‘so long’”

We got close friends and I got invited to Ireland the first time in the spring 2012. It was during that time when I thought I was going to be an engineer, because mathematics and physics had been my best subjects in school, except training of course. You just can’t be working with training, life isn’t that kind to you, or could you?”

Jag kommer följa upp detta så mycket jag kan med kontinuerlig uppdatering här på hemsidan, nu var det ”bara” två veckor sedan jag bloggade senast vilket i snitt ökar bloggfvrekvensen, fortsätter jag med den stabila kurvan kommer inläggen kanske en gång i veckan snart. Man kan ju alltid hoppas. Vidare efter lägret väntar ett nytt superspännande jobb i Jämtlandsfjällen. Det väntar jag lite med att berätta detaljerna om tills de är spikade och detta äventyr lagt sig. Det kommer bli superkul hursomhelst.

Nu ska jag kila iväg för en överraskningspresent. Det blir bra. Övertygad om det. Ta hand om er!

/ Anton Hallor