Ons 10 Oktober: Med förkylning i frankrike

11 oktober, 2018 0 av antonhallor

Hej hallå igen,

Sitter i en liten korridorslägenhet i Grenoble i sydöstra Frankrike. Är här och hälsar på en god vän. Senaste tiden har varit fullt upp kan man säga. Rest Saltoluokta – Jokkmokk – Piteå – Umeå – Stockholm – Geneve – Grenoble. Tur att jag trivs bra på resande fot. I Salto sa jag hejdå till stationen efter en hel sommar som serveringschef. I Jokkmokk hade vi avslutningsdagar och mös. I Piteå åt vi sjukt efterlängtade hamburgare på MAX. I Umeå tränade jag och utgick med underbara vänner jag lärt känna. I Stockholm tävlade jag och träffade ännu mer fina vänner. I Geneve trodde jag att jag var i Frankrike när jag landade innan jag tog tåget vidare. I Grenoble sitter jag nu här, förkyld och tycker lite synd om mig själv eftersom jag nyss var både sjuk och förkyld. Men har vilat, ätit och druckit mycket vatten idag. Har förhoppningar om att kunna sova bort förkylningen under natten. Större mirakel har ju skett tänker jag.

Ikväll ska vi ha en tacokväll men några svenskar här som bor i Grenoble. Det blir kul. Givetvis ska vi även fortsätta prova nya viner och lära oss mer om denna fantastiska dryck. Vi var under lunchen in på ett mindre ställe med en duktig vinkonnässör som hjälpa oss hitta ut ett rött vin till tacosen och ett vitt mousserande som apéritif. Tidigare under vekan här har vi bara hållit oss till distriktet champagne men vågade oss ikväll utanför det. Kanske återkommer med en utvärdering om kvällens vin, annars finns de utförligt bedömda i sin helhet i ett worddokument om någon önskar få hela listan. Hör av er bara. Kvällens filmrekommendation är för övrigt ”22 Juli” vilket handlar om den hemska attacken i Norge för sju år sedan.

Så vad händer framöver. Åker till Chamonix imorgon och bestiger Mont Blanc på lördag. Okej, det är inte sant, framförallt inte eftersom jag är förkyld och endast mäktar med att gå på stan fr tillfället. Men tanken är att vi ska upp så långt vi kan på Europas högsta beg utan att försätta oss i någon fara för varken laviner, höjdsjuka eller vinbrist. På söndag sover jag i Schweiz, åker vidare till Köpenhamn på måndag och kommer tillbaka till Sverige någon gång näsa vecka. Blir i Närke tre veckor sen för goa träningar och fint häng med nära och kära. Sedan blir det fullt ös igen med äventyr, återkommer med mer info om det senare;)

 

Bilder från senaste veckorna:

 

 

Tack och hej!!