Onsdag 20 Juni: Bra träningar och utmanande jobb

20 juni, 2018 0 av antonhallor

Onsdag förmiddag.

Ligger i sängen efter frukost och städning av rummet. Vaknade tidigt i morse, tidigare än jag tänkt. Tror det berodde på för att jag är lite nervös inför kvällens arbetspass. Gårdagens arbetspass var en utmaning och gick lite ostabilt. Det var första gången jag var helt själv som servitör, på ett nytt ställe, utan att riktigt minnas de gamla rutinerna från Storulvån eller kommit in i dem nya här på Saltoluokta. Tycker det känns jobbigt när man gör så gott man kan utan att det blir särkilt bra. Jag hade gärna haft någon vid sidan om nu de första dagarna för att komma in i det och få en mjukstart genom att lära mig lite i taget, nu blev man nerkastad i varggropen direkt för att lösa alla problem själv. Jobbigt! Men å andra sidan så promotar jag ju själv ”learn bo doing” och om jag ser det hela från ett lite större perspektiv så kanske det är bra om jag får styra och ställa helt själv nu, göra mina misstag, lära mig och sedan växa och bli duktig snabbare än om jag skulle lära mig lite varje dag. Det finns nog inget rätt eller fel, men gårdagen gick väl kanske inte toppen och jag ger mig själv betyget svagt godkänt. Ikväll är jag själv igen och ambitionen är att vara bättre än igår, så länge det blir progress så är jag på rätt väg. På torsdag och fredag är jag i sällskap med andra kollegor och ser det som både skönare och roligare, att jobba tillsammans finner jag som roligt. Det blir nog bra!

Utöver jobb och det sociala livet med kollegorna så gör jag två saker här uppe: tränar och äter. Jag gör inte mer saker än jag skulle gjort någon annan stans, men jag får mer tid till vila. Jag vill inte träna mer än jag gör, jag vill inte jobba mer än mina 80-100% och att äta går ganska snabbt här när maten serveras klar tre gånger om dagen. Tiden som blir över ägnar jag alltså åt vila och socialt umgänge (vilket blir relativt mycket tid med tanke på hur mycket tid som går åt till jobb/träning). Superskönt! Det finns alltid någon som man kan hänga med en stund och det är alltid socialt accepterat att smita iväg för sig själv eller gå och sova oavsett tid på dygnet. Jag trivs här, allt är toppen, förutom kanske min instas på jobbet, men jag behöver nog en vecka eller två innan jag kan gå hem och känna ”det här gick ju jävligt bra”.

Träning som bedrivs är egentligen bara löpning, vilket är sjukt, då jag haft ont i ett knä efter för mycket löpning. Men som det verkar så blir knät bara bättre och bättre och att springa både ”fort” och långt fungerar bra. Ska fortsätta vara försiktig dock, målet är att kunna springa hela sommaren, så hellre en vilodag än att springa mig skadad på ett dumpass.

Nu ska vi ha personalmöte om 13min, så jag slänger upp lite bilder från senaste dagarnas pass på fjället. Njut så ses vi!

Löpning med Jens. Han är stark!

Själv på tur. Myspass med snabb bild.

Magisk utsikt från Rásek. Favorittoppen!!

Levande att stå ovanför stup. Gillar pirret i magen!

Roligt med intervaller!

 

Tack och hej, på återseende!

/ Anton Hallor